Om Anita Carlsson Minddfulnessinstruktör Författare Advokat

Anita Carlsson

MINDFULNESSINSTRUKTÖR & FÖRFATTARE

Veteran inom mindfulness

Redan 2005 gjorde jag min första resa till Indien och kom då i kontakt med mindfulness. 2010 reste jag till Omega institutet i USA och deltog i Jon Kabat Zinns kurs i mindfulness baserad stressreduktion. Jag har även gått den norska läkaren Andres Kroises mindfulnesskurser. Jag är mindfulnessinstruktör och har under flera år arbetat som personlig coach med mindfulness som bas. Detta gör att jag idag känner mig som en veteran inom mindfulness.

Familjerättsadvokat

Större delen av mitt yrkesverksamma liv, mer än 25 år, har jag arbetat som familjerättsadvokat i Malmö. Mitt arbete har gett mig goda kunskaper om människors levnadsvillkor och den stressfulla tillvaro många lever i. Denna kunskap och min långa erfarenhet när det gäller att arbeta med människor har gett mig en grund för mitt arbete att informera och hålla kurser inom mindfulness.
Personligen har jag klarat av den stress och de påfrestningar som advokatyrket har på grund av de värdefulla verktyg mindfulness gett mig.

Kurser – föredrag – resor

Under årens lopp har jag hållit föredrag och kurser för företag och organisationer. Jag har också ordnat retreater i Höllviken och på Österlen för att ge deltagarna en mer fördjupad kunskap om mindfulness. Då resande ligger mig varmt om hjärtat har jag även arrangerat resor med mindfulness som bas till Toscana och Bali.

Böcker

Mina resor, kurser och allmänna livserfarenhet har gett material till flera böcker. 2010 kom boken Livslust och under 2011 Mindfulness på jobbet. Den tredje Trädgårdsliv med mindfulness eller med ögon känsliga för grönt kom 2012. Våren 2016  kom min fjärde bok Mindfulness och yoga sätt att hantera cancer.

Böckerna innehåller både teori men framför allt många praktiska tips om hur du ska använda mindfulness i ditt dagliga liv.

För mig är mindfulness ett sätt att leva. Sedan mindfulness kom in i mitt liv har jag blivit lugnare och mer harmonisk.

Om Anita

Mindfulness & Hälsa

 • Micropauser – andas medvetet några gånger om dagen
 • Meditera 10-15 minuter per dag
 • Inte titta på TV varje dag
 • Vara mycket ute i naturen
 • Släppa taget om det som jag inte kan påverka
 • ”Mindfulness är en sorts mental sjukgymnastik”, Svenska Dagbladet Jan 2017, läs…
 • Artikel införd i VD tidningen 2012, läs…
 • Recension av ”Mindfulness på jobbet” – Guldhedens Biblioteksblogg Feb 2012, läs…
 • Recension av ”Mindfulness på jobbet” – LevaPS! Dec 2011, läs…
 • Recension av ”Mindfulness på jobbet” – BTJ, läs…
 • Mindfulness på jobbet – Amelia Dec 2012, läs…
 • Mindfulness på jobbet – Seaside 2010, läs…
 • Meditera på promenaden – Må Bra 2009, läs…
 • Träna dig i mindfulness – Seaside 2009, läs…

Mindfulness

Jag vill tacka dig för en härlig söndag! Jag lever i ett högt tempo och har många bollar i luften samtidigt. Mindfulnessdagen satte verkligen fokus på mitt behov att koppla av och ta hand om mig själv lite oftare. En verklige tankeställare, en gåva! Helt fantastiskt!
Cecilia, ekonomiansvarig

Jag har deltagit i Anitas mindfulness söndagar i våras och nu var jag på mindfulnessdagen den 13 september – det är som ett långt härligt livgivande skumbad!
Marianne, coach

För första gången i mitt liv upplevde jag att jag kom i ”flow”. Det hände under den meditativa gången. Helt underbart!
Gabriella, sjuksköterska

Coaching och Mindfulness

Jag blev intresserad av coaching eftersom jag är en person som ständigt vill utvecklas både personligen och i mitt arbete som bygger till stor del på att skapa ett framgångsrikt team i god och positiv anda.
Coaching har gett mig insikter om mig själv, att vara medveten är en styrka. Viktigt att lyssna, ha förståelse, att se det som sker och kunna sätta sig in i en annan persons situation. Har också fått harmoni i mitt liv både privat och på arbetet, man måste ju ha harmoni inom sig själv för att kunna ge andra. Min självkänsla och självförtroende har blivit starkare genom coachingen och jag ser när jag använder mina nya verktyg att de fungerar och det blir ännu tydligare med den positiva feedbacken jag får från mina medarbetare.
När jag även testade mindfulness fick jag uppleverser som jag aldrig tidigare varit med om.

Jörgen, försäljningschef

Coaching

Jag vill verkligen rekommendera coaching till andra. Coachingen fick mig att se mig själv ur en helt ny synvinkel. Vi belyste de problem som kom upp på mitt arbete och jag fick tips hur jag kunde bemötta dem. Jag vågade möte dem på ett konstruktivt sätt och det mest positiva var att jag blev tagen på allvar på mitt jobb. Jag upptäckte att det är upp till mig att förändras och när jag gör det så förändras också min omgivning. Känslan av att jag kan!!!
Marie, assisten/utbildningsplanerare

Coaching är att ställa frågor till sig själv och hitta de rätta svaren inom sig själv. Alla skulle behöva coaching någon gång i livet för att hitta fokus både privat och på jobbet. Att finna en helhet inom sig är A och O.
Annette, privatrådgivare i bank

Coaching har gjort att jag vågar tro på mig själv, fatta egna beslut och är stark i mig själv. Det har tagit fram de starka sidorna i mig som jag inte sett tidigare, lärt mig att acceptera mina svagheter och få ut de bästa av dem. Jag har blivit gladare, starkare och kommit på vad som är viktigt i livet.
Jag har fått praktiska råd hur jag kan tänka i pressade situationer. Det är skönt att prata med en objektiv person och det finns saker man inte vill belasta sina vänner med. Dessutom har jag suttit i en avskild miljö utan att riskera att bli avbruten och känt att det var jag som var viktig just då.

Cecilia, läkare

“Livet är det som pågår medan
vi sysslar med annat”
John Lennon